عوارض پروتز لب و گونه در اثر تزریق چربی چیست ؟
همان طور که می دانید داشتن لب هایی برجسته یکی از ملاک های اصلی زیبایی صورت می باشد. از رو بسیاری از افراد به دنبال راه هایی برای بزرگ و برجسته تر کردن لب های خود هستند. پروتز لب یکی از این راه هاست ولی ترس از عوارض پروتز لب دلیلی است که افراد را نسبت به انجام این عمل دو به شک می کند. در این مقاله ما راجع انواع پروتز لب ، شیوه ی انجام و عوارض آن صحبت کرده ایم.
انواع روش های پروتز لب
برجسته کردن لب به سه شیوه تزریق ژل، تزریق چربی و پروتز لب با ورقه های سیلیکونی انجام می شود که هر یک مزایا و معایبی دارند. در ادامه راجع به هر یک از این روش ها و اینکه در هر یک از آن ها عوارض پروتز لب چه می باشد صحبت کرده ایم.
تزریق چربی به لب
تزریق چربی روشی کم تهاجم و مطمئن به منظور جوان سازی و پر کردن چربی از دست رفته لب و هم چنین برجسته کردن لب ها می باشد. در این روش چربی مورد نیاز ار بدن خود بیمار (معمولا شکم و ران) به صورت لیپوساکشن گرفته شده و پس از پاک سازی به لب ها تزریق می شود. از مزیت های این روش می توان به این اشاره کردن که نسبت به دیگر پر کننده ها، ماندگار بیش تری دارد و همچنین در تزریق چربی احتمال بروز عفونت نسبت به دیگر مواد تزریقی بسیار کم است.
عوارض پروتز لب با تزریق چربی
همان طور که گفته شد تزریق چربی به لب، روشی کم خطر و مطمئن می باشد و معمولا عوارض پروتز لب با چربی بسیار خفیف و موقتی اند؛ یعنی پس از گذشت مدتی با بهبودی کامل این عوارض نیر رفع خواهند شد.
- شایع ترین و معمول ترین عارضه تزریق چربی که ممکن است هم در محل برداشتن و هم در محل تزریق چربی اتفاق بی افتد، ایجاد ورم و کبودی است. که پس از گذشت حدود یک هفته به طور کامل بر طرف خواهد شد.
- احتمال ایجاد عفونت بسیار کم می باشد. با این حال در صورت بروز عفونت در محل تزریق، با مصرف آنتی بیوتیک می توان مشکل عفونت را به سادگی بر طرف کرد.
- از مشکلات این روش می توان به این اشاره کرد که به دلیل تحرک بیش تر لب ها نسبت به دیگر اعضای بدن، ماندگاری بافت چربی در این ناحیه از صورت مقداری کم تر است و لازم است که پس از گذشت مدتی تمدید شود.
- از مهم ترین عوارض پروتز لب با چربی که در صورت نداشتن مهارت کافی پزشک اتفاق می افتد، عدم تقارن لب ها است. که البته این مشکل نیز با تزریق مجدد و یا انجام لیپوساکشن و یا هردوی ان ها باهم، قابل جبران است.
تزریق ژل به لب
یکی دیگر از راه های برجسته تر و جوان تر کردن فرم لب ها تزریق ژل به لب می باشد. به منظور تزریق ژل لب از ترکیبات هیالورونیک اسید استفاده می شود که با بدن سازگاری دارد و احتمال بروز واکنش های آلرژیک نسبت به این ترکیبات بسیار کم می باشد. تزریق ژل به لب نیز همچون تزریق چربی دائمی نمی باشد و پس از گذشت حدود 6 ماه به طور تدریجی جذب شده و برجستگی لب ها از بین می رود که لازم است ترمیم و تزریق مجدد صورت گیرد. عوارض پروتز لب ها با ژل نیز در صورتی که توسط پزشکی حاذق و با تجربه صورت گیرد، موقتی و خفیف است و پس از گذشت مدتی کاملا رفع خواهد شد.
عوارض پروتز لب با ژل
- ممکن است بیمار پس از تزریق احساس سفتی و وجود توده در ب های خود داشته باشد که این امر وقتی اتفاق می افتد که تزریق ژل بیش از حد نزدیک به سطح لب ها انجام شود. این عارضه معمولا پس از گذشت مدتی به طور خود به خود رفع خواهد شد و در صورت ماندگار آن، امکان تصحیح وجود دارد.
- ایجاد ورم و کبودی در ناحیه تزریق شده به دلیل وارد کردن سوزن در آن ناحیه طبیعی می باشد و معمولا بعد از گذشت یک هفته به طور کامل بهبود خواهد یافت.
- شما می توانید برای کاهش عوارض پروتز لب با تزریق ژل و یا چربی، پس از تزریق از کمپرس آب سرد استفاده کنید. کمپرس آب سرد باعث کاهشو بهبودی سریع تر کبودی و ورم لب ها می شود.
پروتز لب با استفاده از ورقه های سیلیکونی
با این که این روش، بر خلاف تزریق روشی ماندگار و دائمی است ولی عوارض پروتز لب و گونه به این روش بسیار بیش تر می باشد و در برخی از موارد این عوارض جبران نا پذیر است. پروتز های سیلیکونی با ایجاد برش در گوشه داخلی لب ها، داخل بافت لب قرار می گیرند و پس از نصب و جایگذاری کامل این پروتز ها، برش های ایجاد شده در گوشه لب ها بخیه زده می شود.
نشانه های عوارض پروتز لب
پروتز لب با ورقه سیلیکونی با این که روشی دائمی است، اما به دلیل عوارض نسبتا بالای آن خیلی شایع نیست و در بین بیماران و پزشکان طرفدار زیادی ندارد. در ادامه راجع به عوارض آن صحبت کرده ایم:
طبیعی نبودن لمس لب ها: یکی از عوارض این روش این است که به دلیل آن که پروتز سیلیکونی نسبت به بافت بدن، بافت سفت تری دارد، لمس لب هی غیر طبیعی خواهد شد که این امر در حرکت طبیعی لب ها اختلال ایجاد کرده و به طور کلی فرم لب ها و لبخند فرد، غیر طبیعی و مصنوعی خواهد شد که شما با مشاهده عکس های عوارض پروتز لب نیز می توانید متوجه این موضوع شوید.
جابه جا شدن پروتز سیلیکون: در صورتی که نصب و جایگذاری پروتز سیلیکونی در لب ها به طور دقیق و صحیح انجام نشود و به دلیل آن که این عضو از اعضای صورت تحرک بیش تری نسبت به دیگر اعضا دارد، ممکن است بعد از جراحی پروتز لب، پروتز سیلیکونی جا به جا شده و باعث عدم تقارن در فرم لب ها شود که در این صورت لازم است مجددا جراحی ای به منظور خارج کردن پروتز سیلیکونی انجام شود.
- پیشنهاد می کنیم مقاله جامع پروتز لب برای چه کسانی مناسب است را مطالعه کنید.
عوارض پروتز لب و گونه
همانطور که گفته شد، پروتز لب یکی از رایج ترین عمل های زیبایی در جوامع امروزی محسوب می شود که به دلیل تاثیر مستقیم آن روی زیبایی صورت از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. این عمل نیز مانند جراحی های دیگر دارای عوارضی می باشد که به چند مورد آن اشاره شد. البته ذکر این نکته نیز لازم می باشد که موارد بسیار دیگری نیز در رشد متقاضیان این نوع عمل ها تاثیر داشته است. به عنوان مثال تبلیغات ماهواره ای با نشان دادن مدل های مشهور دنیا به این مسئله دامن زده است. همچنین افزایش سن و کاهش چربی های موجود در صورت به خصوص لب و گونه موجب شده تا افراد به این جراحی روی بیاورند.
یکی از عواقب استفاده از چربی در پروتز لب و گونه این است که برخی از مواقع نتایج آن روی ظاهر و صورت فرد چندان جالب نمی باشد. حتما می دانید که برخی از افرادی که دچار لاغری در ناحیه های صورت خود شده اند، تزریق چربی را برمی گزینند. در این روش برخی از چربی های قسمت های بدن را برش می دهند و پس از انجام مراحل و فرآیندهای خاصی آن را ضد عفونی می کنند تا برای تزریق آماده شود. این چربی ها در برخی از موارد نمی توانند جوابگو باشند و شاهد این هستیم که چربی مورد نظر به خوبی در قسمت محل تزریق حل نمی شوند. در نتیجه موجب می شود تا فرم آن ناحیه از حالت عادی خارج شود و نتیجه مورد نظر بدست نیاید.
علاوه بر آن، عوارض دیگری نیز می تواند به وجود آید که می توان به قرمزی، تورم، خارش در محل مورد نظر، خونریزی، حرکت مواد تزریق شده، خارج شدن مواد تزریقی از محل مورد نظر به خصوص لب ها اشاره کرد.
عوارض پروتز دائمی لب
حتما می دانید که بیشتر افرادی که خواهان انجام پروتز لب می باشند، معمولا از روش موقت آن استفاده می کنند. در روش موقت به طور معمول چربی و یا ژل هایی را به ناحیه مورد نظر تزریق می کنند. اما در بعضی از مواقع، شاهد افرادی هستیم که تمایل دارند تا لب های خود را پروتز دائمی کنند. این روش مدل های مختلفی دارد که می توان به پروتزهای سیلیکونی و نخ های گورتکس اشاره کرد. در این روش شکاف های کوچکی در گوشه داخلی لب ایجاد می شود و در داخل بافت آن تونلی را شکل می دهند. سپس پزشکان این پروتزها را از همان شکاف وارد لب می کنند. این نوع از جراحی نیز دارای عوارضی می باشد که ممکن است عواقب آن جبران ناپذیر باشد.
اما در مورد عوارض استفاده از این روش اختلاف نظر بسیاری وجود دارد. برخی ها معتقدند که این روش نمی تواند زیبایی طولانی مدتی را به ارمغان بیاورد چونکه پروتز مورد نظر می تواند حرکات و حس طبیعی لب را دچار اختلال کند و سپس التهاب و عفونت سراغ فرد آید که او را مجبور به خارج کردن آن از محل مورد نظر کند. همچنین یکی دیگر از دغدغه های افرادی که به این پروتز تمایل دارند این است که لب ها بعد از عمل حس طبیعی خود را حفظ کنند. یکی از ویژگی های اصلی مواد پرکننده لب حفظ لمس و ظاهر طبیعی آن می باشد. ناگفته نماند که پروتز سیلیکونی نسب به بافت لب سفت تر می باشد و باید به خاطر داشته باشید که این نوع لمس آن طبیعی نیست. در کارگزاری آن کپسول هایی ایجاد و تحریکات موضعی انجام می شود که موجب اختلال در حرکات طبیعی لب می گردد.
عوارض دستگاه پروتز لب
در این اواخر شما نیز شاهد تبلیغاتی در مورد دستگاههایی هستید که می گویند برای حجم دادن لب کارآیی خوبی دارند. این دستگاه ها الکترونیکی بوده و بنا بر گفته تبلیغ کننده بدون اینکه عمل جراحی انجام شود می توانید فقط با مکش اندازه لب خود را تغییر دهید. یکی از چهره های سرشناس مد به تازگی با انتشار تصاویری اعلام کرده است که برای حجیم تر کردن لب هایش هرگز از چربی و ژل استفاده نکرده است. او در صفحه شخصی فیسبوک خود نوشته است که برای این کار از یک بطری استفاده کرده است. به این شکل را بطری را فرو می برد و سپس با انجام مکش هایی موجب می شود که هوا موجب حجیم تر شدن لب هایش می شود. پس از اینکه این اظهار نظر غیر علمی و خطرناک در میان جوانان منتشر شد، بیشتر افراد ترغیب به استفاده از این روش شدند و پس ازم مدتی موج اعتراض و ناسزا گویی به این بانوی فعال در عرصه مد همه جا را فرا گرفت. آنها با انتشار تصاویری که نشان می دهد که لب هایشان دچار هماتوم شده اند، به شدت به این روش اعتراض کرده اند.
همچنین یک پزشک متخصص در مورد وجود دستگاه هایی الکتریکی که با مکش کار می کنند و گفته می شود که بدون هیچ گونه عوارضی می باشند و هدف آنها افزایش اندازه لب می باشد، هشدار داد که متقاضیان هرگز از این دستگاه ها استفاده نکنند. وی با تاکید فراوان اعلام کرد که با قرار گرفتن این دستگاه ها و انجام عمل مکش، موجب شود که لب های دچچار تورم لحظه ای شوند و در همان زمان آن را بزرگ نشان دهد اما پس از مدتی فقط کبودی و ایجاد قرمزی روی لب ها باقی می مانند. همچنین او افزود که لب محفظه ای بسته می باشد و حجیم تر کردن عروق و افزایش میزان تورم در آن می تواند کبودی زیاد شد و نکروز لب اتفاق بیافتد.
سوالات متداول در مورد عوارض پروتز لب
در برخی از موارد که از روش های درست و صحیح استفاده نشود می تواند این جراحی عواقب ناگوار و طولانی مدتی را در پی داشته باشد.
این عمل دارای عواقب زیادی می باشد که می توان به خونریزی، التهاب، تورم و چند مورد دیگر اشاره کرد.
در این روش با هر مکش لب ها از حالت عادی خارج می شود و دچار تورم می شوند و ممکن است در بعضی از موارد شاهد خونریزی باشیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!